ingredienser

  • 405 gr   Vann
  • 158 gr   Sitronsaft filtrert (4 eller 5 sitroner ca)

  • 1 pose  «Sorbetto Mester Sitron»

  • 1 /2       sitronskall rivet

Vanskelighet

Sitron

  1. Vask en sitron og riv skallet til den.

  2. Det er viktig å filtrere sitronsaft med en sil når man klemmer sitroner. 

  3. Varm vannet i ei gryte som kan inneholde alle ingredienser.

  4. Rundt 65°C: ha i «Sorbetto Mester Sitron» og visp til blandingen er oppløst.

  5. Så fjern gryta fra komfyren og ha i sitronskallet rivet.

  6. Legg til sitronsaft (filtrert) og miks alt med en stavmikser.

  7. La blandingen hvile i 30 minutter ca, for å kjøle litt ned. Lurt ut av vinduet ikke i kjøleskap eller fryser.

  8. Pisk blandingen med en stavmikser i ca 3-4 minutter, og hell blandingen i iskremmaskinen.

  9. Følg bruksanvisningen til din iskremmaskin. 

  10. Din «Sorbetto mester Sitron» er klar.